ÜRETTİĞİMİZ TEKNOLOJİ RAFTA KALMAYACAK

-A +A

Gıda kalitesi açısından önemli bir kriter olan zehirli ve kanserojen madde “aflatoksin”in gıdalarda tespitine yönelik teknoloji TÜBİTAK MAM tarafından geliştirildi.

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, AFLAMAM aflatoksin analiz teknolojisi kapsamında işbirliği oluşturmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk tarafından karşılanan Prof. Dr. Kılıçaslan; üretim teknolojisi TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen immüno afinite kolonlar ile ilgili bilgiler aktardı. Aflatoksin analizlerinde kullanılacak antikor ve antikor tabanlı bu analiz ürünlerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Gıda Kontrol Laboratuvarlarında, gıda analiz laboratuvarlarında, diagnostik kit üretimlerinde geniş kullanım alanları mevcut.

24.04.2018